Brøndby - OB optakt

13. august 2022

Brøndby - OB optakt: Fortsætter Striwernes nedtur på Vestegnen?

Brøndby og OB mødes i 5. spillerunde i Superligaen kl. 18:00 på Vestegnen. Se Brøndby vs OB optakt, odds og spilforslag her!

To klubber som er ramt på selvtilliden tørner sammen på Vestegnen, når Brøndby søndag tager mod OB. Det er et møde mellem nr. 9 og nr. 12 i Superligaen, og to klubber som langtfra har fået den start på sæsonen, man havde drømt om.

Værst ser det ud for OB, som blot har ét point for fire kampe. Men Brøndby kan også ende med at misse Top 6 i år, hvis ikke der snart kommer flere sejre på banen. I sidste spillerunde tabte OB hjemme til AGF med 2-1, mens Brøndby tabte 4-1 i Parken til FCK og siden også måtte lide den tort at se sig slået ud af Europa på straffekonkurrence i Basel.

Dette er derfor en afgørende kamp for begge klubber. Der er brug for oprejsning i begge lejre, men der kan selvfølgelig kun være én vinder. Bliver det favoritterne Brøndby, deler de pointene eller løber fynboerne med sæsonens første sejr?

Spil hos Oddset*

Brøndby - OB
Kampstart:
Søndag d. 14. august kl. 18:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
Jonas Hansen
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.90 3.60 4.10
Spil hos Oddset*

 

Odds: Brøndby vs OB spilforslag

Der er nogle lighedstegn mellem Brøndby og OB, men også nogle tydelige forskelle. For begge gælder det, at resultaterne har været skuffende i sæsonstarten overordnet set. Men en af de tydelige forskelle består i, at Brøndby rent faktisk i mange kampe har spillet noget fornuftigt fodbold. Brøndby har manglet noget skarphed i felterne, men spillet med bolden og organisationen på holdet, har generelt været fin. Måske med undtagelse af kampen i Parken i sidste runde.

Hos OB er der derimod mere eller mindre tale om total opløsning. Det kører hverken offensivt eller defensivt for fynboerne, som scorer få mål og lukket alt for mange ind. OB har også været hårdt ramt af skader til nogle af de største profiler, bl.a. Sabbi og Jebali, som bestemt ikke har gjort tingene bedre. Sabbi og Jebali er måske med igen her, men de er næppe i god kampform efter skadespausen.

For os at se, er vejen til bedre tider klart kortere for Brøndby. De mangler måske lige en skarp angriber (hej Helenius!), så kommer der flere sejre på bordet. Fundamentet er på plads. I Odense derimod er Alm begyndte at famle lidt med formationen for at få mere vægt på forsvaret, og det hjælper næppe meget på at få scoret flere mål i den anden ende, hvor Kadrii stadig ligner en skygge af sig selv.

Det korte af det lange er, at Brøndby slet, slet ikke er tilnærmelsesvis i samme spillemæssige krise som OB. Og med tilgangen af Daniel Wass i denne uge, har Brøndby lagt på i truppen med masser af erfaring og kvalitet. 

Vi tror Brøndby kommer til at rykke mod Top 6 i de kommende spillerunder, og det hele starter her med en klar, overbevisende sejr over OB, som i laaaang tid har haft det svært på udebane. I sidste sæson vandt OB blot to af 16 udekampe, og de var nærmest danmarksmestre i at formøble potentielle sejre, ved at smide føringen væk, når de endelig havde den. Det skete sjovt nok også i Randers i 2. spillerunde, hvor OB ellers var oppe med to mål.

Konklusionen: Et kriseramt OB-hold, med mange skader, og som ikke har formået at vinde mange kampe på udebane i flere sæsoner, skal på besøg hos et traditionelt stærkt hjemmehold på Vestegnen, som ydermere kan give comeback til klubmanden Daniel Wass. Ja, det ender med en klar Brøndby-sejr. Vi skyder på 2-0 til de blågule, og spiller Brøndby til odds 1.90 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Brøndby IF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
28/7 Brøndby - Pogon S.
2. runde | Conference League
4-0
31/7 Silkeborg - Brøndby
3. runde | Superliga
2-0
4/8 Brøndby - FC Basel
3. runde | Conference League
1-0
7/8 FCK - Brøndby
4. runde | Superliga
4-1
11/8 FC Basel - Brøndby
3. runde | Conference League
2-1
5-2*

Status for Brøndby er, at de stadig kun har de tre point, de fik skrabet sammen med 1-0 sejren over AGF i sæsonpremieren. Siden har de tabt de efterfølgende tre kampe i Superligaen, hvor der i alt er lukket ni mål ind, og torsdag aften røg de så også ud af Europa på ærgerligste vis. Nemlig i en straffesparkskonkurrence i Basel, hvor de blågule brændte tre ud af fire forsøg fra pletten.

Når alt kommer til alt var Brøndby måske lidt heldige med at få chancen fra 11-meter, for det var Basel som dominerede opgøret, og Mads Hermansen spillede en gigantisk rolle i, at Brøndby kun tabte de 120 minutter med ét mål. Brøndby-keeperen hev adskillige gode redninger ud af ærmet, og viste igen sit værd for de blågule mellem stængerne. 

Nederlaget i straffe i Schweiz var endnu en spand kold vand i hovederne på Brøndby-truppen, som ikke har haft meget tur i den på det seneste.

"Der er selvfølgelig sindssyg dårlig stemning i omklædningsrummet lige nu. At tabe en kamp på straffespark er den værste måde, man kan tabe en kamp på. Så stemningen er virkelig dårlig", sagde midtbanespilleren Mathias Greve til TV 2 Sport.

I Basel måtte Blas Riveros også udgå af kampen med hvad der lignede en fiberskade, og han er derfor tvivlsom til kampen mod OB. I forvejen har Brøndby manglet Andreas Maxsø, Carl Björk og Kevin Mensah i sæsonstarten.

Til gengæld har Brøndby så givet fansene noget at glæde sig over i kølvandet på skuffelsen i Schweiz. Daniel Wass er nemlig hentet hjem til Vestegnen efter 11 år i udlandet, hvor han har været forbi klubber som Benfica i Portugal, Evian i Frankrig samt Celta Vigo, Valencia og senest Atletico Madrid i Spanien.

33-årige Wass startede sin fodboldkarriere i Brøndby, hvor han fik sin debut tilbage i 2008 og sidenhen nåede 99 kampe for, inden han søgte til udlandet. Nu er den danske landsholdsspiller hjemme hvor det hele startede, og det er noget man kan bruge ude på den københavnske vestegn. Mon ikke har får comeback i den gule trøje allerede på søndag?

Tilgangen af Wass løser dog umiddelbart ikke Brøndbys åbenlyse offensive kvaler. Man mangler i høj grad stadig noget kvalitet i angrebet, og iflg. BT arbejder Brøndby på at hente Nicklas Helenius i Silkeborg. Om den handel bliver til noget, er måske mere tvivlsomt. Silkeborg vil nok kræve en pæn sum penge for den brandvarme angriber, som i sidste sæson toppede topscorerlisten i Superligaen med 17 træffere, og igen er startet stærkt i år med fire mål indtil videre.

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

Odense Boldklub

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
9/7 OB - Vejle
Træningskamp
2-3
18/7 OB - FC Nordsjælland
1. spillerunde
0-2
24/7 Randers FC - OB
2. spillerunde
2-2
29/7 OB - FCM
3. spillerunde
1-5
7/8 OB - AGF
4. spillerunde
1-2

Andreas Alms problemer i Odense fortsatte i sidste runde mod AGF, hvor der ellers var tegning til bedre spil. Måske ikke så meget i 1. halvleg, hvor AGF dominerede og fortjent bragte sig foran. Men OB slog igen ved Robin Østrøm kort før pausen med et mål mere eller mindre ud af den blå luft. Det gav selvtillid til OB'erne, som var markant bedre med i anden halvleg.

Men så gik det som det ofte går for et kriseramt bundhold. Indskiftede Kasper Larsen begik et mildest talt unødvendigt straffespark i de døende minutter, og der svigtede Patrick Mortensen ikke for AGF. Det hele endte 2-1 til De Hvide fra Aarhus, og altså med endnu en skuffelse for fynboerne. I øvrigt har Kasper Larsen nu fået lov til at se sig om efter en ny klub.

Generelt er det med stor, fed pil nedad for OB i øjeblikket, for spillet har overhovedet ikke hængt sammen i de første fire kampe. OB plejer at være klart bedst på hjemmebane, men her er det indtil videre blevet til nul point. Deres eneste point hentede de med 2-2 i Randers, hvor OB var foran 2-0 ved pausen. Men det holdt ikke stik, og faktisk burde Randers have vundet den kamp med tre-fire scoringer i anden halvleg.

Man må sætte spørgsmålstegn ved kvaliteten i OBs trup. Det er for nemt at skyde alt skylden på Andreas Alm, for spillermaterialet er måske bare ikke bedre. Specielt ikke i øjeblikket, hvor OB har manglet profilerne Jebali og Sabbi i offensiven i de første kampe, samt forsvarsspilleren Ivancevic. Det bliver sandsynligvis bedre, når de kommer med igen, men hvornår de er fit til at spille, vides ikke med sikkerhed.

Men det forventes at Jebali og Sabbi måske kan komme i spil mod Brøndby. Til gengæld er Mads Frøkjær-Jensen, Ayo Okosun og Mihajlo Ivancevic efter alt at dømme stadig ude med skader.

OB arbejder tilsyneladende også på at bringe forstærkninger til Ådalen, og det er tiltrængt. Bl.a. skulle OB se nærmere på Besar Halimi, som tidligere har været hos netop Brøndby, og som nu er kontraktfri. Om det er så en stærk nok signing til at sætte fut i det fynske fodboldflagskib, må tiden i så fald vise. 

Skal man se lidt positivt på det hele, var OB trods alt bedre mod AGF, end de har været i de første tre kampe. Alm havde også valgt en ny 3-5-2 formation, hvilket gav et stærkere defensivt udtryk end i de tre første kampe i sæsonen. Bl.a. var Tverskov også rykket ned fra sin 6'er rolle til en plads som styrmand i OB-forsvaret, og det gav mere stabilitet. Men offensivt halter det altså gevaldigt for OB'erne, hvor det mere eller mindre kun er unge Charly Nouck Horneman, som for alvor har lignet en trussel hos fynboerne med sin enorme fart og gå-på-mod.

Se Superliga Odds hos Oddset*