Randers FC - Vejle BK

25. maj 2024

Randers - Vejle optakt: Skal VB virkelig i Europa?

Randers FC tager mod Vejle på sidste spilledag i Superligaen. Se RFC vs VB odds og spilforslag i optakten her.

Da Vejle sidst gæstede Randers skrev vi d. 1. december i kalenderen, og opgøret skulle afgøre hvem af de to klubber som skulle overvintre under nedrykningsstregen. Det blev Vejle, da kampen endte 0-0 og VB'erne derfor ikke overhalede Hestene.

Denne gang gælder det ikke bundplaceringer og nedrykningskamp. Den er både Randers og Vejle nemlig helt ude af. I stedet gælder det muligheden for Europa i næste sæson, hvor Vejle nærmest mirakuløst nu er i spil til en Europa Playoff-plads. 

Spil hos LeoVegas*

Randers FC vs Vejle

Kampstart:
Lørdag d. 25. maj kl. 15:00
TV / Stream
TV3 Max
Dommer:
Peter Kjærsgaard
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.85 3.95 4.20
Spil hos LeoVegas*

 

Randers FC

Som nævnt indledningsvist startede Randers 2024 med at være fedtet helt ind i nedrykningskampen på tiendepladsen med kun to point flere end Vejle under stregen. Men Hestene åbnede foråret med et par sejre og så var man pludselig med i kampen om syvendepladsen i stedet for. 

Det har været et godkendt forår for Hestene fra Randers FC, som nu fører i opløbet på vej mod målstregen. Men sejre har Randers ikke fået mange af her i slutspillet. Det er faktisk kun blevet til én sejr i de sidste seks kampe. Kan Hestene gøre arbejdet færdigt, eller glider det hele dem af hænde på sidste spilledag?

Med et point flere end Viborg og to flere end Vejle, kan Randers selv afgøre om de skal spille Europa Playoff-kamp mod FCK eller FCN. Det vil kræve en sejr for Randers at være 100% sikre. Med kun uafgjort kan Viborg passere Hestene med en sejr over OB, og taber Randers til Vejle, vil vejlenserne gå forbi dem. 

 

Vejle

Kritikerne af Superliga-strukturen har fået ny ammunition at skyde med skarpt med. For det er måske lidt imod alt fornuft, at Vejle kan gå fra at være i overhængende nedrykningsfare til potentielt at kvalificere sig til Europa på kun få spillerunder. Men det er ikke desto mindre realiteten. 

Vejle er med fire sejre i træk, og fem kampe uden nederlag, fløjet op gennem tabellen og er nu kun to point efter Randers i toppen af kvalifikationsspillet. Det betyder, at hvis Vejle vinder her, og Viborg ikke vinder over OB, så skal Vejle i kamp mod FCK eller FCN om en plads i Europa. 

Som nævnt har Vejle vundet fire kampe i træk, så man skal bestemt ikke udelukke dem. Sidst viste German Onugkha også at han er i forrygende form, da han med to hurtige scoringer i 1. halvleg sikrede Vejle en stensikker 2-0 sejr over allerede nedrykkede Hvidovre, og dermed endegyldigt sikrede Vejle endnu en sæson i Superligaen.

Vejle har hele sæsonen været rigtig gode til at holde alle kampe tætte, og selv om man selvfølgelig også skal have for øje, at de nu møder nemmere modstand hver uge i kvalifikationsspillet, så er sejrene altså også begyndt at komme på det helt rigtige tidspunkt i sæsonen. 

Hvad skal det blive til for oprykkerne? Europa?

 

Randers FC vs Vejle spilforslag

Der er et flot odds 4.20 på Vejle, og det er næsten for godt til ikke at skyde efter. Randers har kun én sejr i de sidste seks, og så virkelig dårlige ud i Odense sidst. Om det så var OB's fortjeneste, eller en kombination af et godt OB-hold og sløje Heste, skal vi lade være usagt. Men gode var Randers ikke. 

Vejle har derimod vundet fire i træk og ikke tabt i fem, og nu hvor de er sikrede en sæson mere i Superligaen, kommer de for alvor ind til denne kamp med alt at vinde, intet at tabe. For hvem havde lige spået Vejle chancen for at nå Europa? Det må være en gulerod som kan motivere Vejle-holdet på sidste spilledag, hvorimod Randers måske er mere pressede af, at de i højere grad kan skuffe og smide det hele på gulvet.

Vi byder på en 2-1 sejr til formstærke Vejle til et flot odds 4.20.

Spil hos LeoVegas*