Ecuador - Senegal ved fodbold VM 2022

29. november 2022

Ecuador - Senegal optakt: Sydamerikansk matchbold i direkte duel om avancement

Se Ecuador vs Senegal optakt og spilforslag til VM-kampen i Gruppe A tirsdag d. 29. november kl. 16.00.

Ecuador har matchbolden mod Senegal, da sydamerikanerne har et point flere end afrikanerne før dagens afgørende duel om avancement til 1/8-finaler ved VM i fodbold. Ecuador kan altså nøjes med uafgjort, og stadig spille sig videre. 

For Senegal er det derimod vind-eller-forsvind. Senegaleserne kan selvfølgelig avancere med et uafgjort resultat, såfremt Holland taber stort til Qatar og dermed ender op med en dårligere målscore end Senegal. Men det virker som et urealistisk scenarie, og derfor er det reelt kun sejren der tæller for Senegal, så de kan passere Ecuador i tabellen.

Spil hos ComeOn*

Ecuador - Senegal
Kampstart:
Tirsdag d. 29. november kl. 16:00
TV / Stream
TV 2 Sport
Odds
1 X 2
2.40 3.20 3.25
Spil hos ComeOn*

 

Ecuador vs Senegal spilforslag

Ecuador og Senegal har leveret på nogenlunde samme niveau. Begge har slået Qatar med to mål, og begge har spillet lige op mod Holland. Dog tabte Senegal med 2-0 til Holland, men det var tæt til det allersidste, for Holland kom først på sejrskurs med små 10 minutter igen.

Før VM's start havde vi noget større fidus til de afrikanske mestre end til Ecuador, som traditionelt er bedst hjemme i højderne. Ecuador har ikke været et stærkt udehold i VM-kvalifikationen, og vi forventede de ville få det sværere i Qatar, end de har haft. Men man må sige, at de har gjort det forrygende med en usvigelig sikker sejr over Qatar i åbningskampen ved VM, og derefter en rigtig stærk præstation mod Holland, hvor Ecuador faktisk blev noteret for flest målforsøg i kampen. 

Dette opgør synes vi er svært at spå om, for det er to hold som begge har gjort det godt. Vi ser det som et 50/50 opgør, som kan tippe begge veje. Men da Ecuador går videre med et uafgjort resultat, har de umiddelbart ingen grund til at satse butikken i jagten på tre point, hvis stillingen er uafgjort til sidst. Derfor skyder vi på, at det ender i en dramatisk affære som slutter uden vinder. Vi byder ind på 1-1 som kampens resultat og spiller uafgjort til odds 3.20 hos ComeOn.

Spil hos ComeOn*

 

Ecuador

Ecuador kan umiddelbart kun være tilfredse med deres VM indtil nu. En sejr i åbningskampen over Qatar og et enkelt point mod Holland har givet sydamerikanerne glimrende kort på hånden ift. avancement til 1/8-finalerne. 

Spillet har også været ganske imponerende. De forsvarer sig godt med mange spillere, når de kommer under pres, men er samtidig omstillingsparate i offensiven, hvor La Tri spiller noget ganske god angrebsbold.

Den helt store offensive trussel hos Ecuador er selvfølgelig Enner Valencia, som har scoret alle tre mål for Ecuador ved VM indtil videre. Han bliver også en vigtig mand for Ecuador mod Senegal, såfremt han er klar. Han blev nemlig båret ud af banen med en ispose på knæet i den seneste kamp mod Holland. Heldigvis forlyder det, at Valencia ikke er alvorligt skadet, og nærmest mirakuløst er klar til kampen mod Senegal. Om han starter inde, må tiden dog vise.

Ecuador bør i hvert fald gå efter sejren her, selv om uafgjort er nok. For skulle Ecuador slå Senegal større end Holland slår Qatar, bliver det Ecuador som sætter sig på 1. pladsen i gruppen, og dermed får en på papiret nemmere modstandere fra Gruppe B i 1/8-finalerne.

Læs mere om Ecuadors VM 2022 trup her >

Spil hos ComeOn*

 

Senegal

Senegal har dog også stadig en god chance for at spille sig videre ved VM, og måske endda tage førstepladsen i processen. Med en sejr over Ecuador, vil Senegal lande på seks point, og skulle Holland kun få uafgjort - eller tabe - til Qatar, vil det betyde en førsteplads til senegaleserne efter de tre kampe er spillet.

Senegal åbnede VM med et nederlag til Holland på 2-0, men det var først kort før tid, at senegaleserne kollapsede og tabte kampen. Frem til Holland kom på tavlen med målet til 1-0, havde Senegal stort set holdt hollænderne fra fadet i en meget jævnbyrdig forestilling.

Senest blev det så til en sikker 3-1 sejr over Qatar på mål af Boulaye Dia, Famara Diedhiou og Bamba Dieng på Al Thumana Stadium. Det var på alle måder fortjent, selv om Qatar faktisk gjorde fin væsen af sig til tider i opgøret. 

Læs mere om Senegals VM 2022 trup her >

Spil hos ComeOn*