Qatar - Ecuador ved fodbold VM 2022

19. november 2022

Qatar vs Ecuador: Optakt til åbningskampen ved VM 2022

Åbningskampen ved VM 2022 i fodbold står mellem værtsnationen Qatar og Ecuador. Se Qatar vs Ecuador optakt, odds og spilforslag her!

Der skrives historie ved VM i fodbold søndag d. 20. november, når Qatar åbner VM på hjemmebane mod Ecuador. For første gang nogensinde skal et VM i fodbold afvikles i Mellemøsten, og det bliver uden tvivl en slutrunde som for alvor kommer til at dele vandene i fodboldverdenen.

Men nu er den her og starten går altså på søndag d. 20. november kl. 17.00, hvor Qatar får lov at åbne VM 2022 på Al Bayt Stadium i Al Khor mod Ecuador. Forneden er vi klar med vores Qatar vs Ecuador spilforslag.

Spil hos ComeOn*

Qatar - Ecuador
Kampstart:
Søndag d. 20. november kl. 17:00
TV / Stream
TV2
Odds
1 X 2
3.30 3.10 2.30
Spil hos ComeOn*

 

Qatar vs Ecuador spilforslag

Man siger, at det altid er vigtigt for en værtsnation at få en god start på en slutrunde i fodbold foran egne fans. Måske gælder det mere end nogensinde før for værtsnationen denne gang, da Qatar, som alle ved, har været genstand for voldsom kritik op til dette VM i fodbold.

Hele verdens øjne vil være på Qatar, og er man modstander af at Qatar skal huse dette VM i fodbold, vil man nok sidde og håbe inderligt, at den stenrige nation uden den store fodboldhistorie taber alle tre kampe i gruppespillet og ryger hurtigt ud. Men går det nu også sådan?

Qatar har fået en overkommelig modstander i første kamp mod Ecuador, og er bestemt ikke uden chancer for at snuppe en sejr, selv om sydamerikanerne er favoritter hos bookmakerne. Qatar slog faktisk også netop Ecuador i Doha tilbage i 2018 i en venskabskamp med 4-3. Dengang scorede Akram Afif et hattrick, og den 25-årige angriber er formentlig med igen i startopstillingen mod Ecuador denne gang. 

Qatar er også et mandskab, som har masser af erfaring, og det er et hold hvor spillerne har spillet sammen i lang tid. Der venter nok også en klækkelig bonus til spillerne, hvis de kan sikre en sejr her i Qatars første VM-kamp nogensinde.

Åbningskampe ved VM er også ofte tætte affærer, og Ecuador er altså ikke noget frygtindgydende mandskab. De kom med til VM som nr. 4 i den sydamerikanske kvalifikation, hvor de sikrede langt de fleste point på hjemmebane. Ecuador spiller nemlig hjemme i ca. 2700 meters højde, og det tyndere luftlag har ofte været til stor ulempe for de gæstende hold i Ecuador. I VM 2022-kvalifikationen var Ecuador også 5-3-1 med 19-7 målscore på hjemmebane og spillede 1-1 mod både Brasilien og Argentina, mens de på udebane var 2-2-5 med 8-12 målscore.

Udover at være et helt andet hold hjemme end ude, er Ecuador heller ikke et hold med den store internationale erfaring. Man har en erfaren keeper i 35-årige Alexander Dominquez, og en erfaren angriber i 33-årige Enner Valencia, som til dagligt spiller i Fenerbahce, men generelt er der tale om et forholdsvist ungt mandskab, hvor 14 ud af 26 spillere ikke er fyldt 25 år endnu, og kun fem har set mindst 30 somre.

Vi forventer et meget tæt opgør, hvor vi ser muligheder for værtsnationen Qatar. Man må forvente, at hjemmeholdet er voldsomt opsatte på at komme godt fra land ved VM, og vi stiller os samtidig skeptiske overfor dette ecuadorianske mandskab - særligt på udebane.

Vi tipper en 1-0 sejr til Qatar og spiller Qatar til odds 3.30 hos ComeOn.

Spil hos ComeOn*

 

Qatar

Der er nok nok næppe mange her i Danmark, som kender meget til Qatars VM-spillertrup, og det er da også et hold, hvor samtlige 26 mand i truppen til dagligt spiller i klubber i Qatar.

Det er derfor svært at vide præcist hvad vi kan forvente os af VM-værterne her i 2022, men vi har alligevel taget et kig på et par af holdets umiddelbart største profiler.

Vi lægger fra land med den 28 årige venstreback, Abdelkarim Hassan. "Flammekasteren", som Hassan bl.a. kaldes, har 130 landskampe for Qatar i karrieren, og er en af de vigtigste spillere på landsholdet. Han har også tidligere optrådt i belgisk fodbold hos Eupen, hvor han i en kort periode var på lån fra Al Sadd tilbage i 2017-2018. Det blev kun til 10 kampe og et mål for Hassan i Belgien, inden han igen vendte hjem til Al Sadd, som han har spillet flere end 200 kampe for siden 2010. 

I offensiven er der også tre spillere, som er værd at fremhæve. Qatars anfører, Hassan Al-Haydos, kan både spille på den centrale midtbane og som højre kant, og er den mest erfarne mand med 14 år på landsholdet. Han står noteret for i alt 160 landskampe og 34 mål for Qatar. 

Også Akram Afif, en 25 årig angriber som kan spille både venstre og højre kant, er værd at holde øje med. Han har også mere erfaring fra udlandet end de fleste andre på Qatars hold, da han har spillet for OH Leuven i Belgien og flere spanske klubber. 

Sidst, men ikke mindst, kan man holde øje med Almoez Ali, normalt spydspids i Qatars angreb. Han blev bl.a. topscorer i CONCACAF Gold Cup senest,  hvor Qatar nåede til semifinalerne, og hvis man søger på Youtube, vil man også kunne finde smagsprøver på hans målnæse, bl.a. et saksesparks-mål tilbage i 2019 i Asian Cup finalen. 

Læs mere om Qatars trup til VM 2022 >

Spil hos ComeOn*

Ecuador

Ecuador er med ved VM i fodbold for fjerde gang. I Tyskland i 2006 nåede de videre fra gruppespillet og røg ud i 1/8-finalerne, men ellers er de ikke gået videre fra gruppespillet før. Det ligner også en svær opgave denne gang i en gruppe med Holland, Senegal og Qatar. 

Ecuador har et forholdsvist ungt mandskab med 25,6 år i gennemsnit, og de mangler måske lidt af den erfaring, som skal til ved en slutrunde. Men man skal ikke afskrive dem helt på forhånd, og til odds 151.00 som vindere af VM, er Ecuador placeret sådan ca. midt i feltet af de 32 lande. Det vurderes også hos bookmakerne, at Ecuador har lige så gode chancer som Senegal, når det kommer til at avancere fra gruppespillet sammen med Gruppe A-favoritterne fra Holland.

Holdets største profil er vel nok den erfarne angriber, Enner Valencia. Men ser vi på nogle af de bedste stjerneskud på Ecuadors hold, er det navne som den 21-årige midtbanespiller Moises Caicedo fra Brighton og den 20-årige stopper Piero Hincapie fra Leverkusen som skiller sig mest ud.

Også 24-årige Pervis Estupiñan, venstreback og klubkammerat med Caicedo i Brighton, er værd at fremhæve og det samme er den 23-årige José Cifuentes på midtbanen, som netop er blevet MLS-mester med Los Angeles FC. I alt er der i øvrigt tre Brighton-spillere og tre Los Angeles FC spillere i Ecuadors VM trup.

Se Ecuadors trup til VM 2022 >

Spil hos ComeOn*