Belgien vs Rusland ved EM 2020 i fodbold

10. juni 2021

Belgien - Rusland optakt: Gruppe B kamp ved EM 2020

Belgien møder Rusland lørdag d. 12. juni 2021 kl. 21:00 ved EM 2020 i fodbold på Krestovskij Stadion i Skt. Petersborg. Indfrier Belgien favoritrollen, eller kan Rusland overraske på hjemmebane? Se Belgien - Rusland optakt her med startopstillinger, TV og stream info samt spilforslag til odds på Belgien mod Rusland.

I Danmarks Gruppe B ved EM i fodbold mødes Belgien og Rusland i den sene kamp på Dag 2. Det sker umiddelbart efter Danmarks kamp mod Finland, hvor De Rød/Hvide forhåbentlig har lagt fra land ved EM med en sejr. Opgøret mellem belgierne og russerne bliver særdeles spændende, set med danske roliganbriller, for resultatet får selvfølgelig indflydelse på Danmarks EM gruppe.

Belgien er blandt de største favoritter til at vinde guld ved EM 2020, og er naturligvis også favoritter her mod Rusland selv om kampen spilles på russisk jord i Skt. Petersborg. Spørgsmålet er dog, om russerne kan udnytte hjemmebanefordelen til at skabe en overraskelse. Hvis Rusland kan tage bare ét point fra Belgien, vil det forøge deres chancer for at gå videre fra gruppen betragteligt.

Læs mere om Belgien vs Rusland i optakten forneden. I vores optakt til Belgien mod Rusland ser vi nærmere på spilforslag til odds på kampen samt de to landes startopstillinger m.m. 

Belgien - Rusland optakt

 

Odds på Belgien - Rusland

Belgien - Rusland
EM 2020 - Gruppe B
Kampstart:
Lørdag d. 12. juni kl 21:00
Spillested:
Krestovskij Stadion, Sankt Petersborg
TV/Streaming:
3+ / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
1.70 3.80 5.00
Over/Under 2,5 mål
1.90 - 1.90
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Belgien vs Rusland odds

Det er godt nok Belgien som står som hjemmehold i denne kamp, men det er russerne som reelt er på hjemmebane i Skt. Petersborg i Rusland lørdag aften. Rusland gjorde det fortræffeligt på hjemmebane ved VM i 2018, og håber på igen at kunne udnytte de to hjemmekampe i gruppespillet til at spille sig videre fra Gruppe B. Derfor vil Rusland formentlig være ovenud tilfredse med bare et point her, og så gå efter alle tre mod Finland torsdag d. 17. juni i Skt. Petersborg.

Men det ligger ikke just i kortene, at Rusland skal have noget ud af dette opgør. Oddsene er i hvert fald på Belgiens side, og Belgien vandt også både hjemme og ude over Rusland i kvalifikationen til EM. Her var Belgien og Rusland nemlig i Gruppe I sammen, hvor Belgien gik igennem puljen med maksimum point, mens Rusland kun satte point til i de to nederlag til Belgien (3-1 i Bruxelles, 4-1 i Skt. Petersborg).

Belgiens chancer for sejr bliver måske påvirket af et potentielt fravær af Kevin De Bruyne. Belgiens superstjerne blev skadet for Manchester City i Champions League-finalen mod Chelsea, men er blevet opereret og ser ud til at blive fit til at spille for Belgien ved EM 2020. Men selv hvis De Bruyne ikke bliver klar til denne kamp, trods en vellykket operation for brud på næseben og øjenhule (orbitafraktur), har Belgiens et lineup af stjernespillere som kan gøre det for dem. 

Belgien er også en af de største favoritter til at vinde EM, og det forstår man godt, når man kigger på Belgiens trup. Det er en af de mest erfarne trupper overhovedet ved EM, da det belgiske landshold tilsammen har spillet mange hundreder landskampe. Det er et sammentømret belgisk mandskab, som har gjort det forrygende igennem lang tid. Rusland her derimod ikke vist prangende resultater siden den fornemme indsats på hjemmebane ved VM for tre somre siden, og vi har generelt ikke den store fidus til russerne ved dette EM.

Der er masser af mål i det belgiske landshold. Set over de sidste to slutrundekvalifikationer har Belgien scoret over 80 mål. De scorede 40 mål alene i kvalifikationen til EM 2020. De Røde Djævle har også vundet syv af deres ni seneste landskampe. 

Romelu Lukaku er en målsluger af kaliber, som har haft en fabelagtig sæson hos de nye italienske mestre i Inter. Lukaku scorede også i Belgiens sejr over Kroatien i EM-testkampen for nylig, og har nu scoret 20 gange i sine sidste 21 landskampe for Belgien. Vi forventer at se den store centerforward på måltavlen i Skt. Petersborg.

Vi tipper en stensikker sejr til Belgien, og vores spilforslag til kampen bliver et Byg Væddemål hos bet365. Her vælger vi Lukaku scorer når som helst, Belgien vinder og Over 8,5 skud på mål for begge hold kombineret til odds 4.75.

Spil hos bet365*

Screenshot af spilforslag til Belgien vs Rusland ved EM 2020 hos bet365.
Screenshot af spilforslag til Belgien vs Rusland ved EM 2020 hos bet365.

Startopstillinger: Belgien - Rusland

Her ses startopstillingerne i Belgien - Rusland. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Belgien vs Rusland bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Belgien
(Forventet)
Rusland
(Forventet)
T. Courtois A. Shunin
J. Denayer A. Semenov
T. Alderweireld G. Dzhikiya
J. Vertonghen (anf.) F. Kudryashov
T. Castagne M. Fernandes
K. De Bruyne M. Ozdoev
Y. Tielemans D. Kuzyaev
T. Hazard D. Cheryshev
E. Hazard A. Golovin
D. Mertens A. Ionov
R. Lukaku A. Dzyuba
Bænken
- -
Se Belgiens EM-trup Se Ruslands EM-trup

 

TV og Livestream: Hvem viser Belgien - Rusland?

Belgien vs Rusland kan ses i TV på 3+. Vi anbefaler at se vores EM 2020 TV Program her for mere information om EM 2020 kampene i TV.

Alle EM 2020-kampene også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Belgien optakt

Belgien EM 2020 Fodbold

Den belgiske landstræner, Roberto Martinez, har stået i spidsen for Belgien siden 2016, og han har ført nationen frem blandt de bedste i verden. Belgien er derfor heller ikke overraskende blandt de største favoritter til at vinde EM 2020, men Martinez og Co. er kommet i en hård gruppe med to værtsnationer i form af Danmark og Rusland.

"Der har aldrig været en EM turnering, hvor du møder to værter i samme gruppe. Det er svært. Men det er det smukke ved denne turnering. Du kan møde fire eller fem værtsnationer på vejen til finalen, og det er derfor denne turnering er så unik", sagde Martinez til UEFA.com.

Der venter dog Belgien en potentiel svær vej til EM-finalen, hvis de skal nå så langt. Ser man på Belgiens mulige vej til finalen, kan der i hvert fald vente nogle drabelige opgør på vejen til Wembley. Hvis de vinder Gruppe B foran Danmark, Rusland og Finland, kan de rende ind i Frankrig, Tyskland eller Portugal i 1/8-finalerne. I kvartfinalen kan de komme op mod Italien, og hvis England går langt i turneringen kan Belgiens veje krydse englændernes på Wembley i en evt. semifinale.

De kommer altså formentlig til at skulle vise deres værd, hvis de vil helt frem til EM-finalen for kun anden gang i historien. Ved EM 1980 i Italien nåede de for første og eneste gang til finalen, hvor de tabte til værtsnationen Italien. Det var dengang der kun var otte lande med ved EM-slutrunden. Ved det seneste EM i 2016 røg Belgien ud i kvartfinalerne med et 3-1 nederlag til Wales, som var den helt store overraskelse ved EM den sommer.

Belgien starter altså deres EM 2020 her på udebane mod EM-værterne Rusland, og de skal selvfølgelig fra land med en sejr. De besidder et verdensklasse mandskab, ført an af en af verdens absolut bedste fodboldspillere i Kevin De Bruyne. I front har de et af Europas varmeste angribernavn i Romelu Lukaku som har bombet 21 kasser for de nykronede italienske mestre, Inter, i denne sæsons Serie A indtil nu. I målet står Thibaut Courtois fra Real Madrid, og endvidere har de Courtois' klubkammerat, Eden Hazard, som er på vej tilbage fra en længerevarende skade lige i tide til at nå at blive fit til EM.

Generelt vrimler det med stærke navne og profiler i Belgiens EM trup, og som det har været tilfældet ved de seneste EM- og VM-slutrunder, har Belgien en af de absolut stærkeste trupper. I hvert fald på papiret. Tiden vil vise, om det bliver ved EM 2020, at de endelig indfrier forventningerne og vinder et trofæ for Belgien. De var tæt på ved VM i 2018, hvor de dog måtte nøjes med bronze.

I kvalifikationen til EM 2020 vandt Belgien suverænt deres gruppe med maksimum point og 10 sejre. Den samlede målscore var på imponerende 40-3, men 13 af de mål kom også mod miniputterne fra San Marino. I EM kvalifikationen var Belgien også i gruppe med Rusland, som de besejrede i første spillerunde af kvalifikationen med 3-1 på hjemmebane. Den omvendte kamp i Rusland vandt Belgien også med 4-1. 

I Nations League var Belgien som bekendt i gruppe med Danmark, England og Island, hvor belgierne satte sig solidt på førstepladsen. De er nu klar til finalerne i Nations League til efteråret. 

Endvidere er Belgien startet stærkt i VM 2022 kvalifikationen; 3-1 hjemme over Wales, 1-1 ude mod Tjekkiet og senest 8-0 over Hviderusland. Belgien har planlagt en enkelt testkamp mod Kroatien d. 6. juni, inden det går løs ved EM i Skt. Petersborg mod russerne.

 

Rusland optakt

Rusland EM 2020 Fodbold

Rusland spås ikke mange chancer for at gå hele vejen til EM-finalen, men de har dog fordel af to hjemmekampe i gruppespillet mod Belgien og Finland. Måske kan det udnyttes til noget? I hvert fald førte landstræner Stanislav Cherchesov Rusland til kvartfinalerne på hjemmebane ved VM 2018, men russerne er bestemt havnet i en svær gruppe her.

"Det siger sig selv, at Belgien - på papiret - er favoritterne. Det var ikke noget tilfælde at de vandt samtlige kampe i vores kvalifikationsgruppe. Hvis du ser på historien har Danmark altid haft gode spillere og hold. Finnerne har gjort store fremskridt og kvalificerede sig til EM ret nemt, så det fortæller noget om deres styrker", sagde Cherchesov da han skulle kommentere på gruppelodtrækningen til EM 2020.

Hvis Rusland skal gøre sig forhåbninger om at gå videre, skal det formentlig være som én af de fire bedste 3'ere i grupperne. Til det formål kan de bestemt godt bruge et enkelt point her mod Belgien, hvis de samtidig kan slå Finland i deres anden hjemmekamp her i Skt. Petersborg. Dermed vil det måske ikke betyde så meget, hvis Rusland skulle tabe til Danmark i Parken.

Rusland tabte dog klart i begge kampe til Belgien i EM 2020-kvalifikationen med 7-2 samlet. Det ligger altså ikke i kortene, at Rusland skal få noget med fra deres åbningskamp ved EM 2020. På deres gode dage kan de bestemt sagtens overraske, men i lang tid har man ikke rigtig vidst, hvad man får med den russiske fodboldbjørn.

Rusland har i de seneste år været meget svingende i deres præstationer. I det seneste Nations League tog de en andenplads i Liga B Gruppe 3 efter Ungarn og foran Serbien og Tyrkiet. Det var nogle tætte kampe i gruppen, men f.eks. blev Rusland fejet af banen med 5-0 i Serbien i den sidste spillerunde af Nations League 2020/21.

I VM 2022 kvalifikationen er de startet med en 3-1 sejr på Malta, 2-1 hjemme over Slovenien og senest et 2-1 nederlag ude mod Slovakiet. Der venter nu to testkampe mod Polen og Bulgarien i starten af juni, inden det er alvor ved EM 2020.

 

Belgien vs Rusland statistik og historie

Iflg. UEFA.com har Belgien og Rusland mødt hinanden 12 gange i historien; 6 sejre til Belgien, 4 sejre til Rusland og to uafgjort. Den samlede målscore er 21-17 i belgisk favør.

Ser vi på nogle af de mest interessante kampe mellem Belgien og Rusland gennem tiderne, er det værd at fremhæve de to landes indbyrdes møder ved VM 2002 og VM 2014. Her vandt Belgien begge opgør med hhv. 3-2 og 1-0.

I VM 2002 i Japan var det danske Kim Milton Nielsen som fløjtede kampen i VMs Gruppe H, og her scorede Johan Walem (7'), Wesley Sonck (78') og Marc Wilmots (82') målene for Belgien, mens Vladimir Beschatnykh (52') og Dmitry Sychev (88') nettede for russerne.

12 år senere ved VM i Brasilien fandt opgøret ligeledes sted i Gruppe H, på Stadio Maracana i Rio de Janeiro, hvor Eden Hazard blev kåret til kampens spiller. Det var dog Divock Origi (88') som sikrede sejren for Belgien med kampens eneste mål. På det belgiske hold dengang var mange spillere, som potentielt også kan komme i aktion mod Rusland ved EM 2020; Courtois, Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, Kompany, Hazard, De Bruyne, Mertens og Lukaku bl.a.

Belgien og Rusland var også i gruppe sammen i kvalifikationen til EM 2020. Her vandt Belgien først 3-1 hjemme d. 21. marts 2019, og efterfølgende 4-1 i Rusland d. 16. november 2019. 

I Belgiens 3-1 sejr hjemme var det Youri Tielemans (14') og Eden Hazard (45' str., 88') som lavede Belgiens tre mål, mens Denis Cheryshev (16') scorede for Rusland. I 4-1 sejren til Belgien i Rusland scorede Thorgan Hazard (19'), Eden Hazard (33', 40') og Romelu Lukaku (72') de belgiske mål, mens Giorgiy Dzhikiya (79') fik reduceret til sidst for russerne.

Spil hos bet365*