Danske Spil: Håndboldherrerne får topplacering ved EM 2018

14. juni 2016

Danske Spil: Vi vil ikke friste ludomaner

Danske Spil er i vælten i dag på grund af en artikel i Politiken, hvor de anklages for at lede ludomaner i behandling i fristelse med bonusser. Vi har fået lidt svar fra dem.

Selvom Danske Spil har vedtaget et etisk regelsæt, der skal forhindre dem i at lokke tidligere eller aktive ludomaner i fristelse, så kan de ikke helt undgå det, fremgår det af dagens artikel i Politiken.

Her har avisen talt med en ludoman i behandling, der har modtaget tilbud om bonusser fra Danske Spil, selvom han er i ROFUS-registeret og selvom Danske Spil har udtrykt, at de er i mod bonusser. 

Men konkurrencen på markedet gør det nødvendigt at tilbyde bonusser, lyder det fra Danske Spil, der dog gerne vil have mulighed for at vide, hvornår folk er ludomaner, så de ikke kommer til at kontakte dem. Lovgivningen gør det dog umuligt for dem, fortæller de til Oddsforum. 

Persondataloven er i vejen for at filtrere kunder fra

"Først og fremmest så gør vi alt, hvad vi kan, for ikke at ramme sårbare grupper eller folk med spilproblemer med markedsføring. Det er sådan, at de fleste spillere på markedet spiller hos andre end kun os. Så hvis du ikke har spillet hos os i et stykke tid, så antager vi, at du spiller hos nogle andre. Hvis vi først ved, at du ikke spiller mere –enten fordi vi har været i kontakt med dig igennem vores Ludomanilinje, eller hvis vi ved du er Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere (ROFUS), så kontakter vi dig slet ikke", fortæller Marie Grabow Westergaard ,der er pressechef hos Danske Spil til Oddsforum.

Hun fortæller derudover, at Danske Spil skam har forsøgt at råbe både stat og Spillemyndigheden op, fordi de netop gerne vil have mulighed for at vide, hvem de skal sende til, men Persondataloven gør, at det ikke er muligt at oplyse spilleudbyderne om.

"Det er frygteligt ulykkeligt, at vi rammer folk, der har besluttet sig for at holde op med at spille. Grunden til at det kan ske, er fordi vi ikke får at vide, om personer er skrevet op i ROFUS, de data er ikke tilgængelige for os. Den eneste måde, de bliver tilgængelige for os på, det er ved, at de prøver at spille, og så stopper vi alt kommunikation til vedkommende. Det er et kæmpe problem for hele markedet, og det er noget vi har påpeget flere gange og snakket med Staten og Spilmyndighederne om. Men problemet er desværre ikke løst,” fortæller Marie Grabow Westergaard .

Bonusser er ulovlige i flere nordiske lande, og Socialdemokraternes Benny Engelbrecht kan ikke udelukke, at de vil bakke op om et eventuelt forbud.