Manchester City - Tottenham: optakt, odds, statistik og spilforslag

20. februar 2017

Man City vs Monaco spilforslag: - Målene vælter ind på Etihad

Det tegner til at blive et underholdende opgør, når Manchester City hjemme på Etihad tager imod Ligue 1’s førerhold fra AS Monaco. Englænderne er favoritter, men de holder næppe buret rent mod de målfarlige franskmænd.

 

Manchester City – AS Monaco Optakt

Med tre ligasejre i træk er Manchester City kravlet opad i tabellen, hvor man nu blot har otte point op til Chelsea på 1. pladsen. Mesterskabsdrømmene er derfor fortsat intakte i den lyseblå del af Manchester, men der er ikke råd til flere fejl.

I den forgangne weekend var Premier League dog sat på pause til fordel for den traditionsrige FA Cup, hvor et slagkraftigt Manchester City-mandskab var på besøg hos Huddersfield. Begge hold sparede flere spillere, men med spillere som Sergio Agüero og Nolito inde, så forventede de fleste, at favoritterne ville snuppe sejren.

Sådan skulle det dog ikke gå for Pep Guardiolas mandskab, der mødte god modstand i Championship-mandskabet. Ingen af holdene kunne finde vej til målet, og kampen endte derfor 0-0, hvilket betyder, at de to hold nu skal ud i en omkamp på et senere tidspunkt.

En nulløsning mod et lavere rangerede mandskab var ikke just den bedste optakt for Manchester City, der higer efter succes i Champions League. Her skal man som bekendt op imod franske AS Monaco, der har overrasket positivt i den hjemlige liga.

Her fører man tabellen med tre point ned til forhåndsfavoritterne fra Paris SG. Forspringet kunne endda være blevet større i weekenden, da PSG skuffende måtte nøjes med uafgjort mod Toulouse, men da Monacos fredagskamp mod Bastia også endte uafgjort, så forblev marginen mellem de to klubber den samme.

Til tirsdagens opgør må Pep Guardiola fortsat se bort fra langtidsskadede Gündogan og Gabriel Jesus, mens der er tvivl om Vincent Kompany. Hos Monaco var der tvivl om Bakayokos deltagelse, men han forventes at kunne spille opgøret.

På trods af de profileret fravær er hjemmeholdet fortsat storfavoritter til odds 1.60, mens en sejr til AS Monaco belønnes med odds 6.00. Franskmændene vil formentlig også være tilfredse med uafgjort, og det er da heller ikke et usandsynligt resultat til odds 4.33.

 

Spilforslag til kampen

AS Monacos helt store styrke i denne sæson har uden tvivl været offensiven, der har bombet vanvittige 76 gange i 26 ligakampe. 24 af disse mål er kommet fra angriberne Falcao og Germain, og hjemmeholdets forsvarsspillere skal derfor være yderst vågne.

I gruppespillet endte franskmændene også etter foran stærke hold som Tottenham og Bayer Leverkusen, men her spillede offensiven ikke den helt store rolle. Blot ni mål blev det til i seks kampe, men samtidig tabte man blot et enkelt kamp.

Manchester City måtte i gruppespillet nøjes med 2. pladsen bag mægtige FC Barcelona, men holdet formåede alligevel at nette 12 gange. I ligaen har Agüero & Co. nettet 51 gange i 25 kampe, hvilket er ganske flot i en stærk liga som Premier League.

Hjemmeholdet vil formentlig sætte sig på kampen og have en masse boldbesiddelse, men tingene skal fungere bedre end i weekenden mod Huddersfield. Samtidig skal englænderne være vågne, da Monaco som bekendt har været yderst giftige i denne sæson.

Med to målfarlige og topmotiverede hold forventer vi en målfest, hvor begge hold kommer på tavlen. I sidste uge så vi flere målrige kampe i Champions League, og den tendens kan sagtens fortsætte i denne.

Spilforslag: Over 2,5 mål + begge hold scorer til odds 2.05
Kampstart: 21/2 kl. 20.45 – Se den på TV3+