CL Statistik: Real Madrid tabte rekordstort i deres 253. europæiske hjemmekamp

13. december 2018

CL Statistik: Real Madrid tabte rekordstort i deres 253. europæiske hjemmekamp

Onsdag bød på flere store overraskelser i Champions League, hvilket vi fik at føle i Dagens Spilforslag, hvor kun et af fem spilforslag gik vores vej. Det var også en rekordernes aften, hvor bl.a. Real Madrid satte en ny - negativ - rekord.

Real Madrid tog imod CSKA Moskva hjemme på Bernabeu i Champions League, hvor de fleste havde forventet en sejr til hjemmeholdet, Sådan skulle det dog ikke gå, da russerne vandt med hele 0-3.

Rekordstort hjemmebanenederlag på Bernabeu

Real Madrid tabte rekordstort i deres 253. hjemmekamp i Europa.

Det var første gang i 253 europæiske hjemmekampe, at Real Madrid tabte en kamp på Bernabeu med mere end to mål. Det var samtidigt også første gang, at en klub fra Rusland (eller Sovjetunionen) vandt en udekamp i Spanien i en europæisk turnering med flere end to overskydende mål.

Samtidigt sluttede Real Madrids igangværende rekord i aftes, da Real madrid for første gang i 45 hjemmekampe i Europa ikke formåede at score et mål. Sidst Real gik fra banen på Bernabeu uden at score i et europæisk opgør, var i 0-2 nederlaget til Barcelona i Champions League semifinalen d. 27. april 2011.

CSKA Moskva vandt også hjemmekampen i Rusland mod Real Madrid med 1-0, og blev dermed den 4. klub som har slået Real Madrid i begge gruppekampe i Champions League i samme sæson. Ajax (95/96), Bayern München (99/00) og Juventus (08/09) er de tre øvrige klubber.

Vinicius Junior, 18 år og 153 dage, blev den tredjeyngste spiller til at starte på banen for Real Madrid i Champions League, efter klublegenderne Raul (18 år og 78 dage) i 1995 og Iker Casillas (18 år og 118 dage) i 1999.

Andre statistikker fra onsdagens kampe

Der blev som nævnt skrevet flere rekorder denne onsdag aften i Champions League. Vi har kigget lidt på nogle andre "fun facts" om gårsdagens runde i Champions League.

Se udvalgte rekorder/statistikker efter onsdagens runde i Champions League:

  • AEK Athen blev det første hold fra Grækenland, som tabte alle seks gruppekampe i Champions League.
  • Pep Guardiola førte sit hold (Manchester City) til en gruppesejr for niende gang i 10. Champions League sæsoner.
  • Thomas Müller spillede sin kamp nr. 105 i Champions League for Bayern München, og udlignede dermed Philipp Lahms klubrekord. Müller blev også vist ud i kampen mod Ajax. Det var blot 2. gang i sine 594 officielle kampe for både klub og land, at Müller er blevet udvist i en kamp. Første gang var mod Bordeaux i Champions League i oktober 2009.
  • Young Boys slog Juventus med 2-1 og hentede dermed klubbens første sejr nogensinde i Champions Leagues gruppespil. Juventus tabte samtidigt deres første udekamp på tværs af alle turneringer siden et 3-2 nederlag ude mod Sampdoria i Serie A i november 2017. I 27 udekampe i træk havde Juventus ikke tabt.
  • Valencia slog Man United med 2-1. Det var Valencias anden sejr over United i en europæisk kamp i historien. Første gang var også en 2-1 sejr i 1982/83 UEFA Cup.

 

Se også: Alle spilforslag på Oddsforum.dk >

Champions League trofæet før finalen i 2018 i Kiev Champions League trofæet før finalen i 2018 i Kiev (foto: shutterstock.com)