Wales vs Schweiz ved EM 2020 i fodbold

12. juni 2021

Wales vs Schweiz optakt: Gruppe A kamp ved EM 2020 i fodbold

Wales vs Schweiz ved EM 2020 spilles lørdag d. 12. juni 2021 kl. 15:00 i Gruppe A på Olympic Stadium i Aserbajdsjan hovedstad, Baku. Livestream Wales - Schweiz på nettet hos DR som viser kampen fra EM i fodbold!

Waliserne og Schweizerne åbner Dag 2 ved EM 2020 i fodbold, hvor Danmark også skal i kamp mod Finland i forlængelse af dette opgør. Der er derfor tale om en slags forret i dagens tre-retters EM menu, hvor Danmark vs Finland selvfølgelig bliver hovedretten efterfulgt af Belgien vs Rusland i Danmarks gruppe til desserten.

Wales og Schweiz er i Gruppe A med Italien og Tyrkiet som mødes i åbningskampen fredag aften. Mens italienerne forventes at spille sig sikkert videre fra gruppen, er kampen om andenpladsen mellem Wales, Schweiz og Tyrkiet straks mere åben. Derfor er dette opgør ekstremt vigtigt for både Wales og Schweiz, hvis de vil have en god chance for at spille sig sikkert videre via en andenplads. Der er selvfølgelig også mulighed for at avancere til 1/8-finaler som en af de fire bedste 3'ere i de seks EM 2020-grupper.

I denne Wales vs Schweiz optakt til kampen i Gruppe A, ser vi nærmere på odds, spilforslag og startopstillinger samt de to landes indbyrdes statistik og historik i tidligere kampe. Læs mere om Wales - Schweiz i optakten forneden ved at benytte hurtig-links'ne herunder, eller scroll for at læse optakten i sin helhed.

Wales - Schweiz optakt

 

Odds på Wales - Schweiz

Wales - Schweiz
EM 2020 - Gruppe A
Kampstart:
Lørdag d. 12. juni kl 15.00
Spillested:
Olympic Stadium, Baku
TV/Streaming:
DR 1 / DR.dk / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
3.50 3.10 2.20
Over/Under 2,5 mål
3.00 - 1.40
Spil hos bet365*

 

Wales vs Schweiz odds- og spilforslag

Lad os bare slå fast med det samme, at bookmakerne ikke forventer et målrigt opgør. Med odds 3.00 på Over 2,5 mål, er der i den grad lagt op til en kamp som ser 1-2 scoringer.

Wales har da også kun scoret 10 mål i deres 13 seneste kampe som omfatter både venskabskampe, Nations League og VM-kvalifikation. I de to testkampe før EM mod Frankrig og Albanien lykkedes det heller ikke waliserne at score. Det blev til et forventet 3-0 nederlag mod Frankrig, men særligt 0-0'eren mod Albanien i den sidste testkamp var skuffende for Wales, som havde brug for at få tanket lidt selvtillid inden slutrunden.

Schweiz har derimod set godt ud på det seneste. Masser af mål i støvlerne hos det schweiziske mandskab. Vi forventer et opgør, som bliver præget af en stærk walisisk defensiv med Schweiz mest på bolden. Schweizerne skal være tålmodige for så skal chancerne til at vinde opgøret også nok dukke op.

Wales overraskede os alle ved det seneste EM i 2016, men vi tror de får det svært denne gang. Vi tipper en sejr til Schweiz til odds 2.20. Derudover prøver vi med et spil på Schweiz til at vinde 2-0 til odds 10.00

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Wales - Schweiz

Her ses startopstillingerne i Wales - Schweiz. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Wales vs Schweiz bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Wales: 4-3-3 Schweiz: 3-4-1-2
D. Ward Y. Sommer
C. Roberts N. Elvedi
B. Davies M. Akanji
J. Rodon F. Schär
C. Mepham R. Rodriguez
J. Allen R. Freuler
A. Ramsey G. Xhaka (anf.)
J. Morrell K. Mbabu
K. Moore X. Shaqiri
D. James B. Embolo
G. Bale (anf.) H. Seferovic
Bænken
E. Ampadu L. Benito
D. Brooks E. Cömert
A. Davies C. Fassnacht
C. Gunter A. Mehmedi
W. Hennessey Y. Mvogo
D. Levitt J. Omlin
T. Lockyer D. Sow
R. Norrington-Davies R. Vargas
T. Roberts S. Widmer
J. Williams D. Zakaria
N. Williams S. Zuber
H. Wilson M. Gavranovic
Se Wales' EM-trup Se Schweiz' EM-trup

 

TV og Livestream: Se Wales mod Schweiz gratis på nettet

Wales vs Schweiz kan ses i TV hos DR, som viser kampen fra EM 2020 i fodbold i Danmark. Det betyder også, at der er mulighed for at se Wales vs Schweiz livestream på nettet gratis hos DR.dk. 

Alt der kræves for at live streame Wales - Schweiz er adgang til internettet, hvorefter du gratis kan se Wales mod Schweiz på nettet hos DR. Livestream fra Wales vs Schweiz hos DR.dk kan ses via computer, tablet eller smartphone, så du kan tune ind og se kampen ved EM 2020 i fodbold, uanset hvor du befinder dig.

Alle EM 2020-kampene også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Wales optakt

Wales EM 2020 Fodbold

Wales tog fusen på alt og alle ved fodbold EM for fire år siden, hvor de nåede helt frem til semifinalerne. Først vandt de deres pulje foran bl.a. England, og i kvartfinalerne slog de såmænd også Belgien ud. Det var en historisk præstation, som waliserne skal forsøge at følge op på her fire år senere.

Det ligger dog ikke i kortene, at det skal blive en ligeså mindeværdig slutrunde for de altid bravt kæmpende walisere. De har godt nok en verdensstjerne i Gareth Bale, og der er da også spillere i Wales' EM trup som til dagligt gør sig på prominente adresser i engelsk fodbold. Men EM 2020-kvalifikationen var ikke voldsomt overbevisende fra Wales' side, og de spillede sig kun videre med ét point flere end Slovakiet og to flere end Ungarn. I otte kvalifikationskampe til EM blev det kun til 10 walisiske mål, og det bliver nok også på via de defensive dyder, at Wales skal forsøge at kæmpe sig videre fra Gruppe A ved EM 2020.

I Nations League 2020/21 gjorde Wales dog en god figur af sig, da de vandt Gruppe 4 i Liga B i suveræn stil. Fem sejre og en uafgjort med en målscore på 7-1 i en gruppe med Finland, Irland og Bulgarien. Dermed fik de en god optakt til VM 2022-kvalifikationen, hvor de er startet med et 3-1 nederlag i Belgien og en 1-0 sejr hjemme over Tjekkiet. Ind imellem de to VM-kvalifikationskampe blev det også til en 1-0 sejr over Mexico i en venskabskamp.

Wales havde planlagt to testkampe før EM 2020; først tabte Wales 3-0 til Frankrig og senest spillede waliserne 0-0 mod Albanien. Ikke nogen voldsomt god optakt til den første kamp mod Schweiz.

 

Schweiz optakt

Schweiz EM 2020 Fodbold

Mens waliserne har mange spillere som til dagligt gør sig i engelsk fodbold, er Schweiz' trup spækket med velkendte navne fra tysk fodbold og Bundesligaen. Sætter man de to trupper op mod hinanden, er der ingen tvivl om, at Schweiz har det bedste mandskab på papiret. Bl.a. råder Schweiz over en solid kvartet fra Mönchengladbach i form af Yann Sommer, Elvedi, Zakaria og Embolo, og der er også navne som Akanji (Dortmund), Freuler (Atalanta), Xhaka (Arsenal), Shaqiri (Liverpool) og Seferovic (Benfica) for blot at nævne nogle stykker.

Schweiz har som regel skuffet ved EM-slutrunderne, hvor de i alt har deltaget fire gange. Senest blev det til et exit i 1/8-finalerne for fire år siden, hvilket er deres bedste resultat ved et EM, for ved de tre første EM slutrunder med Alpelandets deltagelse, røg Schweiz ud i gruppespillet. Spørgsmålet er om Schweiz kan spille sig videre denne gang. På deres gode dage er de blandt de bedste landshold i Europa, og Danmark var også spillet tynde af schweizerne i store dele af de to indbyrdes kampe i EM 2020-kvalifikationen. Hvem husker ikke, at Danmark måtte komme fra bagud 3-0 i Schweiz og mirakuløst få 3-3 med hjem, samt Kasper Schmeichels fornemme præstation med at holde schweizerne fra fadet i Danmarks 1-0 sejr i Parken?

Schweiz vandt dog, trods kun ét point mod Danmark, stadig gruppen, og det vidner vel også om deres kvalitet generelt, selv om de p.t. kun er nr. 19 på UEFAs rangliste.

Siden EM 2020-kvalifikationen har Schweiz spillet Nations League A, hvor de var i gruppe med Spanien, Tyskland og Ukraine. Det var en hård gruppe, hvor Schweiz som forventet måtte nøjes med tredjepladsen. Schweiz tabte dog kun 1-0 ude og spillede 1-1 hjemme mod Spanien, og i de to kampe mod Tyskland blev det 1-1 og 3-3. Trods at have spillet stort set lige op med Spanien og Tyskland i de indbyrdes kampe, var Schweiz tæt på at rykke ned i Nations League B, da de kun fik seks point - samme antal som Ukraine. Tredjepladsen kom i hus i sidste spillerunde af Nations League, hvor Schweiz slog Ukraine med 3-0 hjemme.

Efterfølgende har Schweiz åbnet deres VM 2022 kvalifikation med to sejre; 3-1 ude mod Bulgarien og 1-0 hjemme over Litauen.

I venskabskampene før EM slog Schweiz Finland med 3-2, USA med 2-1 og Liechtenstein med 7-0.

 

Wales vs Schweiz statistik og historie

Dette bliver det første møde mellem Wales og Schweiz ved en slutrunde nogensinde. Der er spillet syv kampe mellem landene gennem tiderne, og alt i alt har Schweiz vundet fem af de syv landskampe mod Wales (V5-U0-T2).

Den første landskamp mellem Wales og Schweiz blev spillet i 1949 som en venskabskamp, der endte med en 4-0 sejr til hjemmeholdet Schweiz. To år senere, i 1951, mødtes de igen i en venskabskamp i Wales, hvor waliserne sejrede med 3-2. Herefter skulle der gå næsten 45 år før de mødtes igen i en venskabskamp i 1996, som Schweiz vandt 2-0.

Siden er det ikke blevet til venskabskampe mellem landene, men de har mødt hinanden i to omgange i EM kvalifikationen. I 1999 vandt Schweiz begge opgør i kvalifikationsgruppe mod Wales med 2-0. I 2010/11 mødtes de igen i kvalifikationen til EM, hvor Schweiz vandt 4-1 hjemme d. 12. oktober 2010, mens Wales vandt 2-0 hjemme d. 7. oktober 2011.

Wales har altså vundet det seneste opgør mod Schweiz, men det ligger næsten 10 år tilbage i tiden.

Spil hos bet365*