Måljagt: Hvordan spiller man Måljagt på Danske Spil?

6. maj 2018

Måljagt: Hvordan spiller man Måljagt på Danske Spil?

På Danske Spil kan du spille resultat-spillet Måljagt. Her på siden kommer vi med en forklaring på hvordan du spiller Måljagt på Danske Spil og på Oddset i butikken.

Måljagt var enormt populært ved lanceringen, men er gået lidt tilbage i de senere år. Måljagten er dog ved at få sit tilbagetogt og er igen blevet mere populært blandt spillerne.

Selve spillet er ikke så svært at forstå. I alt sin enkelthed handler det om, at gætte resultatet af tre forudvalgte kampe.

Det lyder måske svært, men du har lige så mange kombinations muligheder du kan tænke dig og som du har råd til.

Spil hos Oddset*

Sådan spiller du måljagt

Måljagt er et sportsspil hos Danske Spils Oddset, hvor du for en beskeden indsats kan vinde meget høje præmier, hvis du er i stand til at ramme de rigtige cifre.

Spillet går kort fortalt ud på, at du skal forudsige resultaterne af to eller tre kampe, som Danske Spil vælger ud. Der vil oftest være tale om tre fodbold-kampe, men kan også være andre idrætsgrene. På en sportsweekend vil der typisk være 3-4 forskellige måljagt at spille på, mens der i hverdage oftest kun er en enkelt kombination af kampe.

Typisk er der tale om nogle af de mest populære kampe på programmet, og der er derfor rig mulighed for at læse op på kampene. I eksemplet under os, er der fundet 3 af de største kampe en søndag fra hhv. Superligaen og Premier League.

Eksempel på Måljagt-kupon

Måljagt går ud på, at du skal forudsige slutstillingen i de tre kampe. Ud for hvert hold skal du tippe, om holdet scorer 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 eller 9+ (dvs. 9 mål eller flere).  I eksemplet ovenover har vi spillet en kombination hvor kampen mellem FCK og Brøndby skal ende 1-2, mens kampene mellem Chelsea/Liverpool og Arsenal/Burnley skal ende hhv. 2-1 og 3-1.

Som vi viser i næste afsnit, er det muligt at gardere sig med flere scoringer for hvert hold, så du har større chance for at vinde.

Måljagt med flere kombinationer

Du har også mulighed, for at gardere dig med flere scoringer for hvert hold, så du har større chance for at vinde. Du ønsker f.eks. at gardere de tre kampe som følger:

Måljagten tilbyder også kombinationsspil

Her har vi samme kampe som det første eksempel i sidste afsnit, bare med flere garderinger. Her åbner det altså op for flere kombinationer på de samme kampe. Man skal dog være opmærksom på, at jo flere kombinationer man spiller, jo højere bliver prisen også for ens kupon.

Du kan hele tiden følge med i hvor mange kombinationer, du har lavet, da der nederst i hver kolonne, er en automatisk optælling af dine markeringer. Derudover kan du også under MIT SPIL se de scoringer du har valgt for hvert hold.

Hver kombination koster min. 1 kr., så Måljagt-systemet i eksemplet ovenfor koster altså (2x2x2x2x2x3) 96 kr., hvis du spiller 1 kr. pr. kombination. Det er muligt at spille op til 1000 kr. pr. kombination.

Hvor meget vinder man på Måljagten?

En af de ting, som helt sikkert afholder mange fra at spille på måljagten, er tvivlen om hvad gevinsten egentlig er, hvis man skulle være så heldig og ramme de rigtige kombinationer. Oftest er det nemlig først muligt efter deadline at regne det ud, da oddsene i modsætning til f.eks. på Oddset bevæger sig og reguleres hele tiden, også efter man har sat sine spil.

Det vil sige, at jo flere der spiller på den samme kombination, jo lavere bliver oddset også. Derfor kan en kombination godt give odds 1000 når du sætter dit spil, men kun odds 500 når det hele skal gøres op.

Man kan se måljagten som en pulje, hvor den samlede gevinstpulje er afhængig af hvor mange der spiller på den samme kupon. Din gevinst er derfor afhængig af hvor mange der også rammer den rigtige kombination. Jo flere der rammer rigtigt, jo flere er i om at dele gevinsten.

Det kan derfor godt være en god ide, at gå efter overraskelserne i en måljagt, så man ikke spiller de samme kombinationer som langt hovedparten af spillerne vil gøre. På den måde kan du, hvis du rammer rigtigt, også tage hele puljen selv og dermed sikre dig en langt større gevinst.

Måljagtens Jackpot

Ved de store kampe, som oftest ligger i weekenderne og på Champions League aftener, kan Danske Spil finde på at sætte Jackpot på højkant i måljagten. I eksemplerne som vi har brugt længere oppe i artiklen kan vi se, at der er en Jackpot på 30.000 kr.

Jackpotten skal ses som en minimum præmiesum, der tildeles spillerne oveni i den samlede sum, som der bliver spillet for. Dermed bliver der f.eks. spillet for samlet 100.000 kr. og med en teoretisk tilbagebetaling på 70%, vil regnestykket se således ud:

Gevinstpulje: 100.000/0,70 (den teoretiske tilbagebetaling) = 70.000 kr.
Jackpot: 30.000 kr.
Samlet præmiepulje: 70.000 + 30.000 = 100.000 kr.

I eksemplet ovenover vil den samlede præmiepulje altså løbe op 100.000 kr. som skal fordeles mellem spillerne. Med jackpotten oveni, går tilbagebetalingen pludselig fra 70% til 100% ved de givende indsatser. Man skal derfor se Jackpotten som en boost til den samlede præmiesum. Jo større den samlede indsatspulje er på, jo mindre en betydning har Jackpotten, men hvis den samlede indsatspulje er lav, kan det pludselig få en stor betydning.

Spil hos Oddset*