Jonas Wind odds: Scorer han flere mål end Dame N'Doye og bliver topscorer?

16. februar 2017

Ludogorets vs FCK: Målfattigt FCK-besøg i Bulgarien

FC København møder i 1/16-finalen i Europa League bulgarske Ludogorets, der er en svær, men bestemt ikke umulig modstander. Vi har set på den første kamp imellem de to hold her!

Ventetiden er endelig ovre, og FC København skal nu forsøge at spille sig videre i Europa League. Her er modstanderen bulgarske Ludogorets, og der er lagt op til et yderst spændende, tæt og dermed formentlig målfattigt opgør i det første opgør i Bulgarien.

 

 

Ludogorets – FC København Optakt

Løverne fra FC København imponerede stort i Champions Leagues gruppespil, hvor man var oppe mod Leicester, FC Porto og Club Brügge.

Belgierne blev sammenlagt nedlagt med 0-6 over to kampe, mens Ståle Solbakkens mandskab fik uafgjort mod både Porto og Leicester. Desværre for Zanka & Co. tabte man det ene opgør mod de forsvarende engelske mestre fra Leicester, selvom Andreas Cornelius var tæt på at udligne til allersidst.

På trods af de gode resultater måtte danskerne alligevel tage til takke med 3. pladsen, da FC Porto i sidste spillerunde smadrede Leicester med 5-0. Resultatet var dog ikke overraskende, da englænderne, der allerede var videre som etter, valgte at spare adskillige profiler, mens portugiserne skulle bruge en sejr for at gå videre.

Det fik de som bekendt, og FC København blev dermed sendt ud af Champions League. Med tredjepladsen fulgte dog en billet videre til knockout fasen i Europa League, hvor man nu skal op mod bulgarske Ludogorets.

Bulgarerne var, ligesom FCK, også en del af Champions Leagues gruppespil, men mens danskerne længe havde muligheden for at gå videre i turneringen, så blev Ludogorets’ rolle hurtigt udspillet.

Storklubberne Arsenal og Paris SG snuppede lynhurtigt de to øverste pladser, og bulgarerne skulle dermed kæmpe med Basel om 3. pladsen.

Her skulle vi helt frem til sidste spillerunde for at få tingene afgjort, da Ludogorets hentede et flot point mod PSG, mens Basel måtte give fortabt mod engelske Arsenal. Hermed snuppede bulgarerne den vigtige 3. plads, selvom man blot havde hentet tre point i gruppespillet – til sammenligning fik FCK ni point i gruppespillet.

 

Sejrede mod Halmstad, men så...

Kort tid efter gruppespillet sluttede, gik Superligaen på vinterpause, og FC København har dermed stort set kun spillet træningskampe op til det vigtige opgør på torsdag. Her startede man solidt ud med en 3-0 sejr over Halmstad, men siden da er det blevet til tre nederlag og en enkelt uafgjort.

Den seneste træningskamp blev spillet i lørdags, hvor FC København hjemme tabte med 0-2 til Rosenborg. Ståle Solbakken stillede ellers med et yderst slagkraftigt mandskab, men holdet måtte gå fra banen med et nederlag og en dårlig optakt til torsdagens opgør.

Også hos Ludogorets er det blevet til en hel del træningskampe, men ingen af disse har ført til nederlag. I søndags var man i aktion i ligaen, hvor bundholdet fra Montana blev besejret med overbevisende 4-0 på udebane.

Selvom man ikke skal lægge for meget i disse træningskampe, så må FCK’s dårlige optakt alligevel give anledning til panderynker hos Ståle Solbakken, der undervejs har forlænget sin kontrakt med løverne indtil 2021.

Hos Unibet er Ludogorets da også smalle favoritter til odds 2.70, mens en sejr til FC København belønnes med odds 2.85 hos Nordicbet.

Det danske mandskab vil formentlig være yderst tilfredse med uafgjort til odds 3.20, da de i så fald kan afgøre tingene i Telia Parken, hvor man sjældent mister point.

 

Masser af nye spillere

FCK har i vinterpausen sagt farvel til deres måske vigtigste spiller i Thomas Delaney, der er draget sydpå til Bundesligaen og Werder Bremen. Thomas Delaney var holdets anfører og har i efterårssæsonen været en af de klart bedste spillere for dette FCK hold, så det er selvfølgelig et stort tab for de danske mestre.

Ud over Thomas Delaney har Per Nilsson valgt at indstille karrieren, svenskeren har dog ikke fået et eneste minut i efteråret, og har haft det svært i FCK trøjen.

Ind er som afløsning for Thomas Delaney kommet den serbiske landsholdspiller Uros Matic, lillebror til den kendte Nemanja Matic fra Chelsea. Matic er indkøbt i østrigske Sturm Graz, hvor han det sidste halve år har haft stor succes.

Rygterne siger at Matic har været det fjerdedyreste indkøb i FCKs historie, og at klubben har måtte punge ud med ca. 19 millioner, så det er en spiller, FCK har store forventninger til.

Ludogorets har ikke ageret på transfermarkedet denne vintersæson endnu. Holdet ser ud til at kunne holde på deres største stjerner fra efterårssæsonen, et rigtig godt tegn for det bulgarske hold.

 

Oddsforums Spilforslag

Der er lagt op til et par rigtig spændende kampe imellem de to hold, der starter med at spille i Bulgarien. På hjemmebane ser Ludogorets ud til at være smalle favoritter, men FCK har vist så stor international klasse i efteråret, at det bestemt ikke er et hold man bare lige slår.

Kun 1 kamp tabte FCK som sagt i efteråret, og ligesom hjemmeholdet er det altså et hold som ikke er vant til at tabe fodboldkampe. Kender man Ståle Solbakken, så vil han være mere end tilfreds, hvis FCK kan holde Ludogorets fra at score, også selvom det betyder et 0-0 resultat.

Det ligner derfor ikke en kamp med mange mål. Begge hold vil givetvis starte kampen ud med at se hinanden an, og vi tror derfor ikke på et opgør hvor der kommer specielt mange mål.

Unibet tilbyder odds 1.74 på at der maks. kommer 2 scoringer i kampen. Det virker rigtig fornuftigt med tanke på at der er et returopgør en uge senere, hvor sagerne vil blive afgjort.

Spilforslag: Under 2,5 mål i kampen til odds 1.74 hos Unibet

Kampstart: 16. februar 2017 kl. 19.00 på Vasil Levski Stadion - Se den på Kanal 5!